انتقال موفق تکنولوژی نیاز به شناخت اهداف صنعت، منابع تکنولوژی، نحوه ابداع و نحوه انتقال، روشهای انتقال، فاکتورهای تاثیرگذار، نحوه جذب و نحوه توسعه آن دارد و هریک از آن شناختها متکی به تخصص ویژه خود است. بدون استفاده از کارشناسان انتقال تکنولوژی و اصول مدیریت تکنولوژی، معمولاً عمل انتقال یا اصولاً صورت نمیگیرد و یا انتقال تکنولوژی مربوطه بصورت ناقص و نیمبند انجام می شود. تکنولوژی بصورت کلی عبارت است از محصولات ساخت بشر و دانش مورد نیاز برای تولید و به کارگیری آنها که انسان از آنها برای دسترسی به اهداف خود استفاده میکند. تکنولوژی را می توان تمام دانش، کالاها، فرایندها،ابزارها، روش ها و سیستم هایی تعریف کرد که در جهت خلق و ساخت کالاها و ارائه خدمات به کار گرفته می شوند. فناوری میتواند دانش تکنیکها، فرایندها و مواردی از این دست باشد، یا میتواند در ماشینها تعبیه شود تا بدون اطلاع دقیق از عملکرد آنها، امکان کار را فراهم آورد.
- کشاورزی غذای افراد بیشتری را تامین می کرد و گذار به حالت یکجا نشینی، امکان بزرگ کردن چندین بچه به طور همزمان را فراهم کرد زیرا در این حالت، دیگر نیازی به حمل نوزادان نبود.
- اولین جاده با مسافت بالا، که حدودا ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مورد استفاده قرار گرفت طولی نزدیک به ۱۵۰۰ مایل داشت و از خلیج فارس تا دریای مدیترانه گسترش یافته بود اما به صورت سرتاسری فرش نشده بود و تنها بعضی از قسمت های آن تعمیر و نگهداری می شد.
- از سوی دیگر، “سواد فناوری” با بهره برداری حداکثری از تکنولوژی سروکار دارد.
- فناوری همان تسلط و تبحر انجام کار است، فناوری توانایی انجام کار در تمامی سطوح و زمینهها است؛ یعنی طراحی، ساخت، استفاده، تعمیر و نگهداری و تحقیق و توسعه و غیره میباشد.
F. Schumacher و Jacques Ellul مطرح شد تا بتوان موقعیت هایی را توصیف کرد که در آن استفاده از تکنولوژی های بسیار جدید یا آن هایی که به دسترسی به یک زیرساخت مرکزی یا اجزا و مهارت های وارداتی از قسمت های دیگر نیاز دارند، خیلی مطلوب نیست. یکی از دلایل ظهور جنبش بوم روستا (روستای پایدار) نیز به دلیل همین نگرانی ها بود. Neil Postman منتقد فرهنگی فقید، جوامعی که از ابزار استفاده می کنند را از جوامعی تکنولوژیکی و آنچه آن ها را تکنوپولیس ها قلمداد می کند جدا دانست. منظور از تکنوپولیس ها و جوامع تکنولوژیک، جوامعی است که زیر سلطه ایدئولوژی پیشرفت تکنولوژیکی و علمی هستند به طوری که سایر فعالیت ها و ارزش های فرهنگی و جهان بینی های مختلف در آن ها حذف می شوند یا آسیب می بینند. برخی منتقدان، این ایدئولوژی ها را به عنوان مثال هایی از علم گرایی و آرمان شهر تکنولوژیکی قلمداد می کنند و از ایده غلبه بر محدودیت های بدن انسان یا تکینگی تکنولوژیکی هراس دارند. برخی افراد معتقدند کارل مارکس، نسبت به تکنولوژی خوش بین بوده است.
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
این نرخ رشد تصاعدی در فناوری به ما نشان میدهد که یادگیری سواد تکنولوژیکی یا همان سواد فناوری در زندگی روزمره ما ضروری است. از این رو مقوله فناوری ممکن است عجیب جلوه کند اما در واقع اینگونه نیست حتی در واقع میتوان گفت عامل تبدیل منابع طبیعی سرمایه و نیروی انسانی به کالا و خدمات است. در حال حاضر ما در نسل پنجم 5G در اینترنت همراه به سر میبریم. هر چند در ایران همچنان با نسل چهارم 4G پیش میرویم که جای سوال دارد. سرعت انتقال داده در نسل پنجم به طور میانگین در شلوغترین حالت ممکن در شبکه، یعنی اتصال متعدد کاربران، 100 مگابایت در ثانیه است.
تکنولوژی مسئله کمبود فضا را چطور جبران میکند؟
اگر بخواهیم همزادِ دیجیتالی را معنی کنیم باید بگوییم که این مفهوم Digital Twin یک شمایِ مجازی از یک فرایند یا شیء فیزیکی است که به صورت همزمان میتواند آن را شبیهسازی کند. این تکنولوژی را به ناسا NASA مرتبط میدانند که قصد دارد تا حال و هوای سفرِ فضایی را شبیهسازی کند. این شبیهسازیها باعث کاهش خطرات و افزایش درجه اطمینان در حوزههای مختلف میشود. به طور کلی هر چیزی که امروزه از هوش مصنوعی برخوردار است در حوزه AI قرار میگیرد که وسعتِ زیادی دارد. چه اشخاصی می توانند جلوی تاثیرات منفی تکنولوژی را برای بشر دارد تشخیص دهند وچگونه باید مانع آن شداین سوالی است که باید به آن پاسخ داد. سلام چه طور ما میتوانیم براساس تکنولوژی یک آموزش مفید داشته باشیم لطفا اینجانب را راهنمایی کنید با تشکر.
و آن وسیله را با مجله خبری دنیای اینترنت به علم ، شناخت و دانشی که آموخته ایم به عمل تبدیل کنیم. بهرهبرداری از فناوری که در آن فناوری در تولید یا بهبود محصولات و خدمات جدید استفاده می شود و در نهایت منجر به افزایش خلق ثروت و رقابتپذیری مبتنی بر فناوری برای سازمان خواهد شد. اکتساب فناوری که در آن فناوری های منتخب، کسب شده و جهت استفاده در اختیار سازمان قرار میگیرند. انتخاب تکنولوژی که در آن یک سازمان با توجه به اهداف استراتژیک و عملیاتی خود و نیز محدودیت های پیش رو دارد گزینه هایی را از میان فناوری های فهرست شده در مرحله قبل انتخاب می کند.