تکنولوژی، یکی از پدیدارها و جلوههای دوران مدرنیته است و مثل هر پدیدار تاریخی دیگری، ربطی بسیار وثیق با شبکۀ گستردهیی از معانی، نشانهها، مناسبات و نهادهای دوران خویش دارد. قدرتهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دربارۀ خیلی چیزها نمیتوانند مقاومت کنند، همانگونه که در برابر تکنولوژی نمیتوانند مقاومت کنند. پدیدارها فراسوی خیر وشرها، پسندوناپسندها، مفروضات و تیوریسازیها و جهت گیریهای سیاسی، ایدیولوژیک و تیولوژیک ما هستند. واقعیتها حاصل تصادم و رویدادهگی خود پدیدارها هستند؛ درست همانگونه که واقعیت تکنولوژی چنین است. نمیتوانیم بگوییم تکنولوژی زیباست؛ زیرا واقعیتهای زشت (مثل استثمار، افزایش فقر و فاصلۀ طبقاتی، جنگ، یورش به طبیعت و…) در آن وجود دارد. نمیتوانیم بگوییم تکنولوژی، زشت است؛ زیرا واقعیتهای زیبایی (چون رفاه، کاستن فشار سنگین زندهگی و…) با آن شکل میگیرد.
- و آن وسیله را با توجه به علم ، شناخت و دانشی که آموخته ایم به عمل تبدیل کنیم.
- برای فهمِ تکنولوژی ai بهتر است نگاهی به عملکردِ کامپیوتر داشته باشیم و از طرفی آن را با عملکردِ یک انسان قیاس کنیم.
- برخی همچون نژی آن را در معنای ابزاری برای حفظ بقای انسانهای نخستین تعبیر کردهاند و برخی دیگر مانند کلاکستون آن را ابزاری در دست بشر برای چیرگی بر محیط دانستهاند.
- انتخاب تکنولوژی که در آن یک سازمان با توجه به اهداف استراتژیک و عملیاتی خود و نیز محدودیت های پیش رو دارد گزینه هایی را از میان فناوری های فهرست شده در مرحله قبل انتخاب می کند.
تکنولوژي را مي توان تمام دانش، کالاها، فرايندها، ابزارها، روش ها و سيستم هايي تعريف کرد که در جهت خلق و ساخت کالاها و ارائه خدمات به کار گرفته مي شوند. تکنولوژي ابزاري است که به وسيله آن مي توانيم به اهداف خود دست يابيم. تکنولوژي، اجراي عملي دانش است، ابزاري است که به کمک تلاش و سعي آدمي مي آيد. چند هويت تکنولوژيک ديگر غير از سخت افزار وجود دارد که از جمله به نرم افزار و مهارت هاي انساني مي توان اشاره کرد.
تکنولوژی و نوآوری در کشورهای در حال توسعه
رویکرد اصلی این تیم، انتقال تجربه و علاقه اجتماعی در قاب علم و عمل است. تیم رسانههای اجتماعی خدماتی مختلفی را به مخاطبان خود ارائه میدهد. و همچنین برای توسعه کسب و کار و استفاده بهینه از منابعمون ازش استفاده کنیم.
فناوری
مجله خبری دنیای اینترنتها با توجه به ابعاد و ساختاری که دارند در چهار دستهی مختلف تقسیم بندی میشوند. هر دسته از نانوهای تولید شده توسط دانشمندان دارای کاربردهای متفاوتی هستند. چنین روندی گسست یا تاخر فرهنگی را در جامعه ایجاد می کند که اگر چاره اندیشی نشود به عدم تعادل ها میدان داده می شود. گسست فرهنگی باعث می شود که انتقال فکر و تجربه از گذشته به حال و آینده دچار مشکل شود. چنین بریدگی فرهنگی مانع انتقال میراث ملی، سنن و آداب و رسوم نیک گذشتگان به نسل بعد می شود.
استفاده از تکنولوژی های ساده، یکی از ویژگی های سایر گونه های حیوانی به غیر از انسان نیز محسوب می شود. این گونه ها شامل شامپانزه ها، برخی از جوامع دلفین ها و کلاغ ها می باشد. با در نظر گرفتن دیدگاهی عمومی تر نسبت به تکنولوژی به عنوان توانایی ایجاد تغییر در محیط زندگی و کنترل بر روی آن، می توانیم به مثال های حیوانی دیگری مانند سگ های آبی و سد هایشان یا زنبور ها و کندوهایشان نیز اشاره کرد. بنابراین، لازم است تا محدودیت های تکنولوژی و به طور کلی تر دانش علمی، به خصوص در مواردی که با عدالت محیطی و مشکلات مربوط به سلامتی سر و کار دارند، پذیرفته شود. Ottinger این استدلال را ادامه می دهد و معتقد است پذیرش ادامه دار محدودیت های دانش علمی وابسته به درک جدید مهندسان و دانشمندان از نقششان است.